Mój wczorajszy obiad. Przyprawa do gulaszu od SKWORCU.PL

Wczoraj na obiad zrobiłam gulasz z przyprawą ze sklepu internetowego SKWORCU.PL

Skworcu o przyprawie pisze:
Gulasz, który jest jedną z bardziej popularnych w Polsce potraw, przywędrował do nas z Węgier. Oryginalny - to rodzaj gęstej zupy mięsnej przyrządzonej z dużą ilością cebuli, papryki i ziemniaków. W Polsce przyjął się w formie dania mięsnego typu ragout w postaci duszonego mięsa z sosem paprykowym i dodatkiem cebuli. Gulasz można przyrządzać z mięsa wołowego, wieprzowego i z cielęciny. Charakterystyczny aromat nadają mu użyte w mieszance przyprawy cechujące się pikantnym smakiem. Oferowana przyprawa jest doskonała do gulaszów zarówno mięsnych jak i warzywnych oraz do mięsa duszonego a także sosów. Przyprawa do gulaszu nadaj przygotowywanym przez Ciebie daniom pikantny smak i wyśmienity aromat, a łatwość użycia skróci czas ich przygotowania.

Skład Przyprawy do Gulaszu to:
sól,
glutaminian sodu (E621),
pieprz czarny,
papryka ostra,
papryka słodka,
czosnek,
ziele angielskie,
cebula,
majeranek,
kolendra,
tymianek,
cząber,
chilli,
kurkuma,
gorczyca.

Cena: 1,20zł
Waga: 50g


Mój obiad:
Mięso do gulaszu opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, posypać przyprawą do gulaszu, pozostawić na 30 min.
Na oleju podsmażyć 3 ząbki czosnku. Dodać mięsko obtoczone w mące. Podsmażyć.
Gdy mięso się podsmaży z każdej strony podlewam go szklanką wywaru z zupy lub bulionem z połowy kostki rosołowej. Dodaję prażoną cebulkę od SKWORCU.PL Duszę do miękkości co jakiś czas mieszając i podlewając wodę. Pod koniec przyprawiam solą i pieprzem do smaku.
Podaję z ziemniaczkami, ogórkiem kwaszonym i buraczkami z kminkiem mielonym.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. uwielbiam gulasz, moje dzieci za nim przepadają:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie słyszałam wcześniej o tej przyprawie. Ma ciekawy skład.

    OdpowiedzUsuń
  3. A u mnie dziś gulasz:-) szkoda że nie mam takiej przyprawy :-/

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszystko super, ale ten glutaminian...

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Kobiecy blog by Mariola Wilk , Blogger