Kotlety z tuńczyka - przepis

Znów kulinarnie. Tym razem podam Wam przepis na kotlety z tuńczyka. Jest to danie szybkie i smaczne. Dobra alternatywa zamiast rybki w piątek:)
Przepis:
-puszka tuńczyka w sosie własnym
-płatki orkiszowe
-przyprawa do ryb od SKWORCU.PL
-sól, pieprz
-bułka
-mleko
-jajko
-bułka tarta



Wykonanie:
Do miski wkładam tuńczyka z sosem z puszki. Rozgniatam widelcem. Dodaję około 2 garści płatków orkiszowych, jajko, dodaję przyprawy: przyprawę do ryb, sól, pieprz. Wstawiam do lodówki na 30 min ale nie trzeba tego robić:) Dodaję odciśniętą bułkę. Wyrabiam na masę. Jeśli jest za rzadka dosypać można bułkę tartą. Formuję kotleciki. Smażę jak kotlety mielone. Podaję z surówką z kapusty pekińskiej i ziemniaczkami puree.

Surówka:
Kapustę pekińską pokroić. Dodać tartą marchew. Doprawić solą, pieprzem. Dodać majonez. Ja użyłam Majonez Kętrzyński o smaku chrzanowym.





Smacznego!




Zapraszam Was do odwiedzenia strony http://www.skworcu.com.pl/ Sami się przekonajcie ile wspaniałości się tutaj kryje:)



Zapraszam Was na stronę producenta Majonez Kętrzyński => TUTAJ

5 komentarzy:

  1. ale mi smaka z rana narobiłaś, takich kotletów jeszcze nie jadłam...

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo pomysłowe, nigdy takich nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Polecam są smaczne i szybko się je robi:) a przyprawa do ryb od SKWORCU jest z koperkiem i naprawdę się świetnie komponuje:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy przepis, ale jak dla mnie mocno podejrzany ;> Smażyć rybę z puszki?

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Kobiecy blog by Mariola Wilk , Blogger